Doe mee met de Wim Hof (the iceman) methode

Wim Hof en het Radboud hebben wetenschappelijk aangetoond, dat de Wim Hof methode het autonome zenuwstelsel kan beïnvloeden. Dit werd voorheen als onmogelijk beschouwd. Deze methode is het begin van een preventieve manier om mentaal en fysiek gezond te blijven.
Maar ook voor mensen die te kampen hebben met gezondheidsklachten. Onze gecertificeerde trainer Rob Bartels geeft de training en is door Wim Hof zelf opgeleid. In deze training leer je ademhalingstechnieken, een gedeelte fysiologie en in de praktijk met ijskoud water.

Midden april heb ik meegedaan met de Wim Hof Challenge.

Wim Hof, beter bekend als “The Iceman”, heeft een methode ontwikkeld waarbij hij mensen leert om te gaan met extreme kou. Dit alles door je ademhaling op de juiste manier te beheersen.

Ik heb les gehad van Rob Bartels bij Bhalu in Nijmegen. Tijdens deze dag zijn we gestart met theorie omtrent ademhaling om vervolgens ook ademhalingsoefeningen in de praktijk te doen. Door het aanleren van deze technieken merkte ik dat ik in een soort trance kwam waardoor ik daadwerkelijk langer mijn adem kon inhouden en controle bleef houden over mijn ademhaling.

Hierna waren we klaar voor de ultieme test, namelijk het ijsbad!
Een super interessante en leerzame dag, waarover ik mijn ervaringen graag zou willen delen.

Wij gaan dit 13 oktober bij Vital organiseren, wil je hieraan meedoen stuur dan een mail naar: info@vitalvarsseveld.nl
Kosten voor het programma zijn €90,-

Groeten, Ritchy Kleinnibbelink